wHaT mAtTeRs MoSt Is HoW yOu SeE YoUrSeLf!!

Whatever u called me,ninie,tinie,tinot,bunga,bu or minahcyber aka MC,its me!Hehehe...

Saturday, February 18, 2006

HOLA!!!!

Hola everybody!!

So long tak update kisah aku ek?actually bukan taknak,tapi bz sesangat.Start PC rosak,pastu bersalin,berhijrah dan menetap di Singapore buat jangkamasa yang agak panjang la..Tambahan hubby pun dah keje kat sini gak.So,nampak gaya lama la kami anak beranak di sini..
Ramai yg tanya KENAPA?KENAPA?dan MENGAPA? yang tanya merajuk dgn Mesia ke pun ada gak.Heheheheh...sabor aje la..wat pe nak majuk ngan mesia..takde salahnya mesia tu ngan aku.aku yg banyak salah ngan mesia tu ader la...
Hmm..tak tau nak kata kenapa ek?Segalanya berlaku dalam sekelip mata je.Nak datang ke Singapore ni pun bukannya dirancang.Mula mula sajer nak lepak sat kat sini,lebih kurang cam holiday la,melawat sedara mara.Sekali,gatal2 try hantar resume,dapat plak keje.Sebagai general clerk,handle branch (ang mo kio) dialysis centre kat sini.Nama company, Renal Therapy Services,dinaungi oleh Asia Renal Care dan aku bekerja di salah satu cawangannya di Ang Mo Kio.Macam nama tempat kat jepun ek?tapi bukan ye adik adik...hehheheh..
Aku tinggal dgn makcik aku di Sims Drive.Jarak dari rumah ke tempat keje berbeza mengikut transport.Naik bas atau MRT lebih kurang sejam,still kene change transport gak.Naik bas,kena 2 bas.Actually naik MRT boleh jalan kaki tapi jauh siot..mengah gak arr dibuatnya...so,dengan manjanya aku naik bas....hehhehehe
Keje kat situ ok arr...tengok patient cuci buah pinggang hari hari...kesian diorang tu...aku punye keje collect payment,handle documentation,dan sebagainya admin work.Syoknya keje kat situ pasal akulah bos,akulah kuli,untuk branch tu je la.Hehehehe...yang lain lain kat situ ada 6 orang nurse dan clinic assistant(lebih kurang cleaner arr tp taraf tinggi sket coz dia boleh assist nurse dan patient) KENCANG SE!!!!! hehhehe
Macam yang korang tau,previous post aku still mengandung kan?Skarang ni aku dah bersalin.Anak aku pun dah nak masuk 3 bulan dah.Dah cerdik pun.Macam2 la dia dah pandai.Nanti aku update kat baby blog eh.Bila2 aku free arr coz life kat Singapore ni,jadual pack!sentiasa bz.Ni aku singgah jap umah cousin kat Toa Payoh (2 station dari Ang Mo
Kio-AMK) sebab nak update bende ni arr..Member2 ramai dok tercari cari aku,so aku update arr jap.Nih nak balik umah.Petang ni nak bawak Alil (nama anakku - Akalil Fathi) pegi jenjalan dgn baba dia coz sok baba dier keje n Alil pun auntie dier nak bawak jalan sok.
Bulan 5 insyaallah kami akan pindah ke Woodlands (exactly kat Marsiling MRT station) sebab rumah kat Sims Drive tu gov nak amik.Kat sana nanti boleh la aku angkut PC.MAlas nak angkut skarang coz dah banyak barang kat umah Sims drive tu..

Ok la kengkawan...Chow dulu....
Bubbyee!!!!!!

1 Comments:

  • At 1:56 AM, Blogger joecollins74015892 said…

    Get any Desired College Degree, In less then 2 weeks.

    Call this number now 24 hours a day 7 days a week (413) 208-3069

    Get these Degrees NOW!!!

    "BA", "BSc", "MA", "MSc", "MBA", "PHD",

    Get everything within 2 weeks.
    100% verifiable, this is a real deal

    Act now you owe it to your future.

    (413) 208-3069 call now 24 hours a day, 7 days a week.

     

Post a Comment

<< Home